Här är företaget som aldrig haft en enda rea

Och här är anledningen

Att sälja produkter med reducerat pris är det vanligaste knepet för att bli av med utdaterade produkter. Det kan också användas för att sälja på kunden några extra varor.

Men det finns ett företag som aldrig haft en rea på över 50 år, och det är Vitsoe, ett brittiskt möbelföretag vars sortiment består utav endast tre produkter – ett hyllsystem, ett bord och en stol. De är främst kända för sin tidlösa design och modulära hyllsystem som kan anpassas i miljontals kombinationer.

606 Universal Shelving System

Anledningen till att de väljer bort rea beror på att deras produkter aldrig sägs gå ur tiden och därav behåller de samma värde. Rea är endast för produkter med ett planerat utgångsdatum enligt Vitsoe. Mycket av Vitsoes företagskultur kretsar runt just det, att undvika planerat åldrande. Om en produkt istället är tidlös uppmuntras vi konsumera mindre och köpa bättre produkter, mer miljövänligt helt enkelt.

Vitsoe fokuserar sedan på att erbjuda utstuderade planlösningar på hur du ska bygga ditt hyllsystem, du skickar bara ett foto på hur din lägenhet ser ut så designar dom förslag på monteringen. De skriver även att det inte jobbas efter provision på Vitsoe, just för att undvika snabba tillfälliga lösningar.


Här förklarar Vitsoe lite mer kring deras tanke att undvika Rea.

Vitsoe.com